27.10.10

Περί Πειραιά δημοσκοπήσεις

Είναι φανερό από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ότι ο Γιάννης Μίχας φαίνεται να κερδίζει στη δεύτερη Κυριακή το Δήμο του Πειραιά έναντι του Βασίλη Μιχαλολιάκου ή του Πέτρου Μαντούβαλου. Αν επαληθευτούν αυτές οι μετρήσεις, αυτό θα έχει συμβεί για τους εξής λόγους:
  1. Ο Γ. Μίχας είναι ένα καθαρά αυτοδιοικητικό πρόσωπο το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει υπηρετήσει το Δήμο από θέση ευθύνης.
  2. Τα χρόνια που δραστηριοποιείται πολιτικά ο Γ. Μίχας, υπήρξε πάντα ένα πρόσωπο το οποίο εμφανιζόταν ότι ασχολείται με τον Πειραιά συνεχώς. (πρόεδρος Εργατικού Κέντρου, Νομάρχης). Έτσι οι πολίτες τον έχουν ταυτισμένο με την δουλειά και τη γνώση που απαιτούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Τον έχουν ταυτίσει με τον Πειραιά.
  3. Η κίνηση του να μην επιθυμεί τη συμμετοχή του απερχόμενου Δημάρχου κ. Φασούλα, έστω και αν εκείνος την αρνείται, φαίνεται ότι πολιτικά θα του βγεί καθώς οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ εκδήλωναν καθαρά τη δυσαρέσκεια τους προς τον κ. Φασούλα λέγοντας ότι δεν έκανε κάτι το σημαντικό για τον Πειραιά καθώς τον άφησε και βρώμικο με τα σκουπίδια να γεμίζουν τους δρόμους.
  4. Η κόντρα των δύο εκ Μάνης προερχόμενων κ.κ. Μιχαλολιάκου και Μαντούβαλου, λειτουργεί διασπαστικά για τον πυρήνα των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων που ούτως ή άλλως είναι αποσυσπειρωμένοι στον Δήμο του Πειραιά.
  5. Ο κ. Μιχαλολιάκος στη συνείδηση του ψηφοφόρου καταγράφηκε ως η λύση της τελευταίας στιγμής από την πλευρά της ΝΔ η οποία άργησε πάρα πολύ να δώσει το επίσημο χρίσμα. Βέβαια υποστηρίζουμε πάντα ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης έχει μεγάλη παράδοση στα λάθη και στις χαμένες ευκαιρίες αλλά από ένα σημείο και μετά τα πράγματα δυσκολεύουν...
  6. Ο κ. Μαντούβαλος ανακοίνωσε πολύ νωρίς την πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κρατήσει τους ψηφοφόρους σε όλη την προεκλογική περίοδο. Το timing, όπως και σε όλες τις επιλογές μας, στην πολιτική είναι το α και το ω των κινήσεων. Αυτό το έχασε ο κ. Μαντούβαλος, αν και ξεκίνησε πολύ καλά...
Έχουμε ξαναγράψει ότι η Πολιτική Επικοινωνία είναι ένας δύσβατος δρόμος για τον υποψήφιο πολιτικό και οι μαθητευόμενοι μάγοι κάνουν κακό αντί για καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου