13.10.10

Πολιτική Επικοινωνία...Παλαιάς Κοπής.

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα διεξαχθούν οι Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές και είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε τους μελλοντικούς μας "μικρούς πρωθυπουργούς" να ακολουθούν το δρόμο μιας πολιτικής επικοινωνίας ξεπερασμένης και τοποθετημένης στο χρονοντούλαπο της προεκλογικής εκστρατείας.
Μια διαδρομή από το σπίτι στην εργασία μας αρκεί για να δούμε πώς οι μελλοντικοί δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες αντιλαμβάνονται την Πολιτική Επικοινωνία, αλλά και πώς οι κάθε είδους "Σύμβουλοι" προσφέρουν τις υπηρεσίες τους (κακομοίρα επικοινωνία τί τραβάς από τους εγχώριους μαθητευόμενους μάγους...).
Τί συναντούμε λοιπόν στη διαδρομή μας;
Τα έργα καλλωπισμού των φυτών, των δέντρων, των κάδων απορριμμάτων, του λαμπτήρα στον ξεχασμένο από μήνες σβηστό φωτεινό σηματοδότη, της σηματοδότησης (εκ νέου) των δρόμων δίπλα σε σχολεία (οι μαθητές και οι γονείς εξάλλου είναι ο καλύτερος στόχος για τους πολιτικούς) και των δρόμων-που ως δια μαγείας-όλα αυτά γίνονται τώρα.
Τα πανό με τα χαμογελαστά και γεμάτα δράση (...και Photoshop) πρόσωπα να σε κοιτάζουν καθώς κρέμονται σε στύλους της ΔΕΗ, σε μπαλκόνια όπου δίπλα απλώνει τα συμπαθητικά της εσώρουχα η χαρούμενη νοικοκυρά, σε πλατείες όπου παίζουν δύσμοιρα παιδάκια που αν τους φύγει η μπάλα στο δρόμο θα τους πατήσει αυτοκίνητο, και σε άλλα σημεία "προβολής".
Τις βαρύγδουπες φράσεις "μαζί για τον πολίτη", "ήρθε η ώρα για μεγάλα έργα", "τέλος τα λόγια προγραμματίζουμε το αύριο", "ψήφισε ανανέωση, αλλαγή, άρωμα νίκης", που δίνουν και παίρνουν ενώ εμείς μένουμε με το ερώτημα: που ήταν όλοι αυτοί να μας σώσουν;;;
Τις εξαιρετικές κομμώσεις- για χάρη της φωτογράφησης για κάρτα, φυλλάδιο, πανό- των ελπιδοφόρων σωτήρων των πόλεων μας, οι οποίοι/ες με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας & ανάτασης, δηλώνουν έτοιμοι/ες να θυσιάσουν τα πάντα στο βωμό της ανάπτυξης, της προσωπικής δουλειάς και της αξιοκρατίας (!!).
Το κακόγουστο φυλλάδιο το οποίο "σκάει" στο παράθυρο μας ενώ περιμένουμε να ανάψει το φανάρι της Ποσειδώνος και τα νεύρα μας είναι στον Θεό. Η κακογουστιά συμπληρώνεται όταν καταλαβαίνουμε ότι το έχει φτιάξει ο φίλος και υποστηριχτής του προεκλογικού αγώνα με "μηδαμινό" κόστος αφού τα χρώματα της εκτύπωσης ήδη αρχίζουν και ξεθωριάζουν στην τσάντα του "έμπειρου" διανομέα.
Τις πολυπληθείς ομάδες των υποψηφίων αρχόντων που περνάνε με ρυθμό χελώνας το δρόμο για να τους δεις ότι πάνε στα μαγαζιά να ενημερωθούν, να συστηθούν και να δώσουν την υπόσχεσή τους ότι κανένα κατάστημα ή εμπορικό δεν θα κλείσει επί των ημερών τους. Αντίθετα θα επιβαρυνθεί με περισσότερους δημοτικούς φόρους...
Στύλους, πινακίδες, πεζοδρόμια και κάθε είδους δημόσιο χώρο με τις αφίσες που ευαγγελίζονται ότι ο "Γιώργος" (τυχαία η επιλογή του ονόματος) θα οδηγήσει την πόλη στο Αύριο...
Και μέσα σε όλα αυτά χτυπάει και το κινητό με την αδέξια φωνή του φραπεδιάρη νεολαίου που και αυτός προσφέρει "αφιλοκερδώς" τις υπηρεσίες του, να σε προσκαλεί (sic) στην ομιλία του υποψήφιου. Και διερωτάσαι: μα καλά που βρήκαν το κινητό μου;; δεν είναι απόρρητο;; τους το είχα δώσει;; Και να μην το είχες δώσει αυτοί το βρήκαν, είναι η απάντηση.
Και κάπως έτσι συντηρείται η φυλή της Πολιτικής Επικοινωνίας Παλαιάς Κοπής η οποία υποστηρίζει Πολιτικούς έναντι αδρών αμοιβών. Το τραγικό σε όλο αυτό είναι ότι οι Πολιτικοί εμπιστεύονται τυφλά τους Συμβούλους τους και δεν κατανοούν ότι πρακτικές σαν τις παραπάνω είναι εγκληματικές για το προφίλ του υποψηφίου, αλλά και για την τσέπη του καθώς τέτοιες προεκλογικές καμπάνιες κοστίζουν μέχρι και 30.000€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου