7.11.10

Το νόημα των σημερινών εκλογών

Πολλές οι αναλύσεις που θα δούμε από σήμερα και για αρκετό καιρό σχετικά με τις σημερινές εκλογές. Το νόημα όμως των σημερινών εκλογών, πιστεύουμε ότι βρίσκεται σε έναν παράγοντα που αν είναι υψηλός θα δώσει τα δικά του μηνύματα: την αποχή.
Οι σοβαροί αναλυτές θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα εκεί καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχει νόημα ποιός θα εκλεγεί Δήμαρχος στην Άνω ή στην Κάτω Παναγιά, αλλά στο αν η αποχή θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Η υψηλή αποχή θα δείξει τα εξής:
Ο κόσμος πραγματικά γυρνά την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα, όπως εκφράζεται μέχρι τώρα.
Ο πολίτης αποδοκιμάζει τους πολιτικούς που τον έχουν φέρει σε αυτή τη δεινή οικονομική θέση.
Ο ψηφοφόρος δεν ανέχεται άλλα ερωτηματικά και διλήμματα σχετικά με το μέλλον του, κατά το "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", γιατί και αλλάξαμε αλλά και βουλιάξαμε.
Ο κόσμος αντιδρά στις σημερινές εκλογές που αντί να γίνουν υπό το πρίσμα των οφελειών από την εφαρμογή του Σχεδίου Καλλικράτης και μόνο, αυτές μετατράπηκαν-για άλλη μια φορά- σε πεδίο στιγνής κομματικής εκμετάλλευσης.
Ο κόσμος δεν ανέχεται εκπροσώπους που το μόνο που επιθυμούν είναι η διεκδίκηση της καρέκλας και η μηδαμινή προσφορά στον τόπο.
Ο πολίτης δεν αντέχει άλλο να βλέπει τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα να κλείνουν και τους μεγάλους οφειλέτες και μόνιμους εργολάβους του Δημοσίου να συνομιλούν με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Πιστεύουμε ότι εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας απόψε το βράδυ και να κατανοήσουμε πώς θα διαμορφωθεί η πολιτική συμπεριφορά του ψηφοφόρου.
Καλή ψήφο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου