5.1.11

Η ανάλυση πίσω από τους αριθμούς.

Καλή Χρονιά!
Συνήθως όταν κοιτάμε μια δημοσκόπηση στεκόμαστε-πολιτικοί και πολιτικοί αναλυτές- στην πρόθεση ψήφου και στις δημοτικότητες της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης. Δεν κοιτάζουμε όμως άλλα συμπεράσματα τα οποία ερμηνεύουν και αποτυπώνουν την προδιάθεση και την άποψη των πολιτών της χώρας.
Ένα από αυτά τα συμπεράσματα προέρχεται από τη δημοσκόπηση της Καπα Research για  λογαριασμό του "Βήματος της Κυριακής" (2-01-11). Στην ερώτηση για την έξοδο της χώρας από το ευρώ το 30% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί με την έξοδο και την επιστροφή στη δραχμή.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά:
Αυτό το 30% που επιζητεί την έξοδο της Ελλάδας από την κοινή οικονομική πολιτική δεν αντιλαμβάνεται ότι αν συμβεί αυτό η Ελλάδα αυτομάτως θα μετατραπεί σε μια παρακμιακή χώρα χωρίς μέλλον;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι αν και τώρα η χώρα μας είναι σε δύσκολο δρόμο εντούτοις παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να συνδιαλέγεται οικονομικά υπό την αιγίδα ενός ισχυρού νομίσματος;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι αν η χώρα μας αποχωρήσει από το ευρώ αυτόματα οι κοινωνικές και οικονομικές δομές θα καταρρεύσουν και θα μετατραπούμε σε χώρα υπό πραγματική εξαθλίωση;
Πιστεύω ότι όλα αυτά τα αντιλαμβάνονται οι συμπολίτες μας, αλλά υπάρχει μια λογική εξήγηση πίσω από αυτό το 30%.
Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαζε την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ το έκανε με γνώμονα την Ανάπτυξη και την Ευημερία της Ελλάδας. Από το 1981 έχουν εισρεύσει κοινοτικά κονδύλια τα οποία έφταναν και περίσσευαν, όμως:
Το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα εξαφάνισε αυτά τα κονδύλια σε ημέτερους και σε μίζες.
Το πολιτικό σύστημα διόγκωσε το δημόσιο τομέα καθιστώντας τον οκνηρό και δυσλειτουργικό.
Κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί διοχέτευσαν τα χρήματα από τα κοινοτικά κονδύλια σε εργαλάβους, κατασκευαστές, ιδιοκτήτες μέσων και πλοιοκτήτες προκειμένουν να φτιάξουν την κομματική τους πελατεία.
Λόγω του οκνηρού και υδροκέφαλου Κράτους πολλά από τα πακέτα των κονδυλίων δεν "έπεσαν" ποτέ στην αγορά, λόγω μη απορρόφησης. Δηλαδή, μας έδιναν χρήματα και εμείς δεν τα θέλαμε...
Κάποιοι έξυπνοι επιχειρηματίες έπαιρναν τις επιδοτήσεις και αντί να εκσυχρονίσουν την επιχείρησή τους αγόραζαν ακριβά αυτοκίνητα και έραιναν με στοίβες λουλουδιών τις συμπαθείς αλλοδαπές χορεύτριες στα νυχτομάγαζα της επαρχίας.
Κάποιοι που δεν τους ήξερε "ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους", εν μια νυχτί  μετατράπησαν σε σταχτοπούτες της Πολιτικής.
Κάποιοι πολιτικοί το βράδυ της αλλαγής του χρόνου από το 2001 στο 2002 στρογγυλοποίησαν τις τιμές προς τα επάνω, κερδοσκοπώντας στις πλάτες του λαού.
Και ναι, "τα λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν" αλλά όχι στα κατάλληλα χέρια.
Άρα πριν βιαστούμε να βγάζουμε συμπεράσματα ας διαβάζουμε προσεχτικά την ανάλυση πίσω από τα νούμερα.
Συνήθως μας αποκαλύπτει πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου