28.6.11

Το Κρυφτό

Μέρες απεργιών και κοινωνικών αναταραχών οι μέρες που ακολουθούν.
Λίγο πριν τελειώσει η μπαταρία από το laptop, γιατί έτσι αποφάσισαν στη ΔΕΗ κόβοντας το ρεύμα στην περιοχή, βρήκαμε ένα video στο youtube που μιλάει για μια ιστορία με πρωταγωνιστές τον Έρωτα, την Τρέλα και άλλες Αξίες και Συναισθήματα.
Παρακολουθώντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης περί Μεσοπρόθεσμου ή Τανκς, έβαλα στις Αξίες της ιστορίας πρόσωπα, πολιτικά και μη. Κάντε το ίδιο και στο τέλος θα δείτε ότι στις μόνες αξίες που δεν θα μπορείτε να βάλετε πρόσωπα είναι σε δύο: στον Έρωτα και την Τρέλα.
Υπήρξαν άραγε ποτέ στην Πολιτική Ιστορία της Χώρας μας πολιτικοί που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από πραγματικό Έρωτα και Τρέλα για την Πατρίδα; Ίσως...

Πριν λίγο η κόρη του Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη, απαγόρευσε στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί στις συγκεντρώσεις του το «Καλημέρα Ήλιε».
Στην επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό (λέμε τώρα), γράφει: «…Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει...»
 Έχεις δίκιο Μυρσίνη, τον ήλιο κανείς δεν μπορεί να μας τον πάρει. Τουλάχιστον αυτόν, γιατί όλα τα άλλα χάθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου